Terug

Volg Hart van Nederland

Hoge Raad: Marco Kroon blijft schuldig aan wildplassen en kopstoot

112

19 apr 2022, 16:29

Majoor Marco Kroon is en blijft veroordeeld voor onder andere wildplassen en het geven van een kopstoot aan een agent tijdens carnaval drie jaar geleden. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. Zijn straf blijft ongewijzigd.

Het incident gebeurde op 3 maart 2019 toen een aangeschoten Kroon in kikkerpak tegen een hek plaste in het centrum van Den Bosch. Twee agenten te paard zagen dat en gaven de militair een bekeuring voor wildplassen. Daarna ging hij echter door met zijn illegale gedrag, waarop de dienders besloten om hem aan te houden.

De arrestatie escaleerde toen Kroon met zijn blote piemel in zijn hand zwaaide en "op en neer gaande bewegingen" zou hebben gemaakt in de richting van een agente. Ook gaf de beschonken carnavalsvierder bij zijn aanhouding een kopstoot aan de andere agent. Kroon bracht de nacht uiteindelijk door in de cel.

80 uur taakstraf en 120 euro boete

De majoor, tevens drager van de prestigieuze Militaire Willems-Orde, werd eind 2020 door de militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een boete van 120 euro. Kroon tekende cassatie aan, omdat hij het niet eens was met de veroordeling door het gerechtshof.

Zijn advocaat stelt dat Kroon problemen aan zijn blaas heeft en dat er tijdens carnaval niet genoeg wc's beschikbaar waren. Het hof meende echter dat de militair zelf daarme rekening had moeten. Volgens de militaire kamer had de majoor zich bovendien "respectloos gedragen". De Hoge Raad heeft de veroordeling nu dus in stand gehouden.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.