Terug

Volg Hart van Nederland

250.000 euro voor 'gouden tip' in coldcase Jaïr Soares blijft langer staan

112

4 feb 2023, 10:50

De Peter R. de Vries Foundation verlengt de periode waarin aanspraak gemaakt kan worden op 250.000 euro voor de gouden tip in de coldcase van de vermiste Jaïr Soares. Eigenlijk zou de periode op 4 februari om middernacht ten einde lopen, maar instanties in Kaapverdië en Portugal hebben nog oog voor de zaak.

Daarom is besloten om de periode te verlengen met 6 weken, dus tot en met 18 maart 2023, "zodat ook tipgevers uit deze landen nog aanspraak kunnen maken op 250.000 euro".

Portugal en Kaapverdië

Het jongetje verdween in 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets en er is nooit meer iets van Jaïr vernomen.

De Peter R. de Vries Foundation heeft, sinds de bekendmaking van het uitloven van het bedrag in augustus vorig jaar, onder meer een flyeractie gehouden. "Ook is er afgelopen januari aandacht gevraagd via social media in Portugal en Kaapverdië door een verouderingsfoto te delen van hoe Jaïr er mogelijk nu op 35-jarige leeftijd uit zou zien." De familie van het kind komt oorspronkelijk uit Portugal en Kaapverdië, de Peter R. de Vries Foundation wil onderzoeken of er "een mogelijkheid is dat Jaïr in 1995 hierheen is ontvoerd".

125 tips

Het afgelopen half jaar zijn er meer dan 125 tips binnengekomen over de vermissing. Concrete tips zijn (anoniem) doorgestuurd naar het coldcaseteam van Den Haag. "Het team is momenteel nog steeds bezig met het uitrechercheren van deze tips."

Hart van Nederland gaf vaker aandacht aan de cold case Jaïr Soares. In deze reportage spreken wij onder meer met een van de broers van de vermiste jongen:

Opnieuw aandacht voor langdurig vermiste Jaïr Soares (7)
2:08
Opnieuw aandacht voor langdurig vermiste Jaïr Soares (7)

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.