Terug

Volg Hart van Nederland

Verlaten en bang: honden harteloos gedumpt op verschillende plekken in Amsterdam

112

12 mei 2023, 10:28

Een schrijnend verhaal in Amsterdam. Twee honden zijn op verschillende locaties in de stad aangetroffen, waarbij wordt vermoed dat ze zijn gedumpt door hun eigenaren. De dieren werden alleen en verward aangetroffen, de politie heeft nu jouw hulp nodig om te achterhalen wie de honden heeft gedumpt.

De eerste hond, een teefje van het ras Cane Corso met een donkere vacht, werd op 14 april in het Vliegenbos gevonden. Uit haar uiterlijk blijkt dat ze waarschijnlijk al eens pups heeft gekregen.

Slechts enkele weken later, op 7 mei, werd een niet-gecastreerde American Bully XL-reu met een lichtbruine vacht en een kenmerkende witte borst, buik, tenen en neus aangetroffen in de omgeving van de Boeninlaan. Bij zijn ontdekking reageerde hij agressief op onbekenden, wat vermoedelijk voortkwam uit angst.

Oproep politie

De politie heeft een dringende oproep gedaan aan het publiek om alle informatie te delen die zou kunnen helpen bij het oplossen van deze hartverscheurende zaken. "Als je meer weet over één van deze honden, neem dan alsjeblieft contact op," luidt het verzoek.

Je kan bellen naar 0900-8844 of dit tipformulier op de website van de politie invullen. Het zaaksnummer voor de Cane Corso is 2023082471, en voor de American Bully XL is dat 2023101039. Voor degenen die liever anoniem blijven, is het mogelijk om contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of door een bezoek te brengen aan meldmisdaadenoniem.nl.

De afgelopen tijd worden meerdere honden gedumpt. Zo ook in Rijswijk, waarin een hond overleden werd gevonden in een plastic tas:

Dode hond in plastic tas gedumpt in Rijswijk
0:53
Dode hond in plastic tas gedumpt in Rijswijk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.