Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte schietpartij Rotterdam vlucht met de trein; arrestatieteam legt treinverkeer stil

112

23 mei 2023, 23:10

Bij een schietpartij in Rotterdam is dinsdagavond een persoon gewond geraakt. De politie meldt dat het slachtoffer aanspreekbaar was en is vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte is op de vlucht geslagen en in een trein richting Amsterdam gestapt.

"De politie heeft het treinverkeer bij Abcoude stilgelegd", meldt een woordvoerder van de politie aan Hart van Nederland. Omstanders laten aan Hart van Nederland weten dat het arrestatieteam de trein - waar mogelijk de voortvluchtige inzit, is binnengevallen. Het station Abcoude is ontruimd, de omgeving is afgezet en er is politie aanwezig. Omstanders worden op een afstand gehouden.

Vuurwapen op zak

In totaal zijn er twee verdachten aangehouden voor de schietpartij. Een verdachte is kort na de schietpartij aangehouden in een tunnel bij Blijdorp. De ander werd aangehouden in de trein die bij Abcoude stil werd gezet. De verdachte in de trein had een vuurwapen op zak.

Vanwege de actie van de politie op het station rijden er van en naar Abcoude tijdelijk geen treinen. De NS verwacht dat dit ongeveer tot 00.00 uur duurt.

Bij de schietpartij die rond 21.15 uur gebeurde in Rotterdam is een persoon gewond geraakt. De politie meldt dat het slachtoffer aanspreekbaar maar gewond naar het ziekenhuis is gebracht. Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog niet duidelijk maar eerder zou er een ruzie zijn geweest tussen meerdere mensen.

ANP/ Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.