Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte schietpartij op zorgboerderij Alblasserdam hoort strafeis

Verdachte schietpartij op zorgboerderij Alblasserdam hoort strafeis

112

13 juni 2023, 07:47

Vandaag hoort John S. (39) uit Oud-Alblas, die wordt verdacht van de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam en de moord in een schoenmakerij in Vlissingen die daaraan voorafging, in de rechtbank Rotterdam de strafeis van de officier van justitie. Tijdens deze derde zittingsdag zal ook de advocaat van de verdachte zijn pleidooi houden.

S. staat terecht voor het doodschieten van een 34-jarige medewerkster en een 16-jarig meisje op de zorgboerderij op 6 mei van vorig jaar. Daarnaast raakten een 12-jarige jongen en een 20-jarige vrouw ernstig gewond. Verschillende mensen waren getuige van deze verschrikkelijke gebeurtenis en zochten veiligheid in de weilanden en stallen van de boerderij. Kort na de schietpartij werd de verdachte aangehouden in een park in Alblasserdam, terwijl hij het alarmnummer 112 belde.

Slachtofferverklaringen

Voor nabestaanden en slachtoffers van de schietpartij op de zorgboerderij is het leven na 6 mei vorig jaar voorgoed veranderd. Maandag was er tijdens de zitting ruimte voor de slachtofferverklaringen.

Bekijk hier de hartverscheurende slachtofferverklaringen van nabestaanden en slachtoffers:

Moord in Vlissingen

Twee dagen voor de schietpartij, op 4 mei, wordt S. ervan beschuldigd een 60-jarige schoenmaker in Vlissingen te hebben vermoord. Het levenloze lichaam van de man werd aangetroffen in zijn winkel aan de Sint Jacobsstraat. Het slachtoffer had S. ontmoet via een homoseksuele chat-app.

S. stuurde beelden van de vermoorde schoenmaker naar zijn ex-vriendin, die hij in 2017 op de zorgboerderij had leren kennen. Zij voelde zich hierdoor ernstig bedreigd.

Moordfantasieën

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben vastgesteld dat S. een persoonlijkheidsstoornis heeft, wat heeft geleid tot moordfantasieën, en dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Zij hebben de rechtbank geadviseerd om S. tbs met dwangverpleging op te leggen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.