Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte in rechtbank is aangevallen door neef doodgeschoten Siki Martina

Verdachte in rechtbank is aangevallen door neef doodgeschoten Siki Martina

112

26 okt 2023, 11:41

In de rechtbank in Rotterdam is donderdagochtend een verdachte aangevallen tijdens de strafzaak over het doodschieten van dj en muziekproducer Siki Martina. Dit gebeurde door een getuige, een neef van het slachtoffer.

Martina (31) werd op 10 juli vorig jaar op een parkeerdek bij metrostation Coolhaven in Rotterdam-West doodgeschoten in het bijzijn van zijn neef. Martina werd in de romp geraakt en overleed.

Na de dood van Martina vond een groot lawaaiprotest in Rotterdam plaats waar honderden mensen op afkwamen:

Honderden mensen bij lawaaitocht voor doodgeschoten Siki Martina
1:37
Honderden mensen bij lawaaitocht voor doodgeschoten Siki Martina

Wurggreep

De verdachte die in de rechtbankzaal door de neef van Martina werd aangevallen was Christopher L. (32), die samen met Ruchelo C. (33) terechtstaat. De neef stormde af op L. direct na binnenkomst in de zaal en nam L. in een wurggreep. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen. De aanvaller is geboeid afgevoerd.

De neef Marvin M. was door de verdediging opgeroepen als getuige om te verklaren over de schietpartij bij het metrostation. Zelf is hij ook verdachte. Hij staat op 10 november voor de rechtbank wegens het terugschieten naar de verdachten.

De rechtbankvoorzitter vertelde een fysieke aanval in de zaal nog nooit eerder te hebben meegemaakt. De rechtbank besloot de zitting na een schorsing voort te zetten zonder publiek en nabestaanden en de verdachten. Alleen Siki Martina's vriendin en moeder mochten het getuigenverhoor bijwonen. Tijdens dat korte verhoor beriep M. zich op zijn verschoningsrecht, dat is het recht van een getuige om vragen van de rechter onbeantwoord te laten. Hij wilde ook niet vertellen waarom hij L. fysiek belaagde.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.