Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte in Mallorca-zaak aangehouden in onderzoek naar cybercrime

Verdachte in Mallorca-zaak aangehouden in onderzoek naar cybercrime

112

11 okt 2022, 07:00

Lukas O. uit Hilversum, een van de verdachten in de Mallorcazaak, is in maart dit jaar aangehouden in een onderzoek naar cybercrime. Zijn advocaat Joost Vedder bevestigt dinsdag berichtgeving van NU.nl hierover.

Het vermoeden van politie en justitie is dat O. (19) gekraakte accounts van de webshops Zalando en bol.com doorverkoopt aan derden, al wil de advocaat daar niets over zeggen. O. communiceerde volgens NU.nl via Telegram over de gebeurtenissen op Mallorca met een medeverdachte in het onderzoek naar cybercrime. Die onderschepte communicatie is opgenomen in het dossier van de Mallorcazaak, zegt de raadsman.

In dit voicebericht zegt O.: "Een paar gasten zijn gewoon kankerdom geweest. Die hebben gewoon die guy in coma getrapt en dat heb ik gelukkig niet gedaan."

Twee trappen gegeven

In een ander bericht zegt hij: "Ja, Ik heb volgens mij die gast twee trappen of zo gegeven. Maar dat was gewoon nog... ik heb gewoon twee trappen of zo gegeven, maar dat was gewoon nog terwijl die guy nog gewoon stond. Terwijl zij nog terugvochten, zeg maar." Onduidelijk is wie O. bedoelt met "die gast". O. wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman.

Het onderzoek naar cybercrime loopt nog, zegt een woordvoerster van het OM Oost-Nederland. Het is nog niet bekend of O. ook voor cybercrime voor de rechter moet komen.

In de Mallorcazaak wordt O. met vijf anderen verdacht van een poging tot doodslag bij café De Zaak in El Arenal, een incident dat in de uitgaansnacht van 14 juli 2021 voorafging aan de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman verderop op de boulevard. O. staat daarnaast terecht voor openlijk geweld bij café De Bierexpress tegen de groep van Heuvelman.

O. beriep zich vorige week als enige van alle negen verdachten op zijn zwijgrecht nadat zijn goede vriend Martijn T. in de rechtbank was aangehouden voor meineed. Die kwam de volgende dag weer vrij.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.