Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte aangehouden na aanval op Thierry Baudet

112

20 nov 2023, 19:01

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de mogelijke betrokkenheid bij de aanval op FVD-lijsttrekker Thierry Baudet maandag. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van RTL Nieuws.

Baudet werd bij een verkiezingsevenement in een café in Groningen "mogelijk met een voorwerp op zijn hoofd geslagen", aldus de woordvoerder. Op X gaan filmpjes rond waarin te zien is dat de partijleider meerdere keren geslagen wordt met iets wat lijkt op een fles of een glas:

Ziekenhuis

Volgens de FVD is Baudet naar het ziekenhuis in Groningen. Een traumachirurg heeft hem daar behandeld. "Het lijkt erop dat alles goed zal komen", aldus FVD in een bericht op X.

Baudet zou maandagavond bij een bijeenkomst in Odeon in Zwolle zijn. De partij heeft echter besloten om het evenement af te gelasten.

Vorige maand is Baudet met een paraplu aangevallen toen hij in het Belgische Gent een speech ging geven. Daar hield hij een lichte hersenschudding aan over:

Thierry Baudet op hoofd geslagen in Gent
0:58
Thierry Baudet op hoofd geslagen in Gent

Beeld: Harm Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.