Terug

Volg Hart van Nederland

Veertig bewoners geëvacueerd door brand bij verpleeghuis Zaandam

112

26 mei 2023, 05:56

Door in brand staande tuinmeubelen bij verpleeghuis Oostergouw in het Noord-Hollandse Zaandam is veel rook binnengekomen in het gebouw. De brandweer heeft het pand aan de Koningin Julianaweg deels ontruimd en is het verpleeghuis aan het ventileren. Twee medewerkers van het zorgcomplex zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben rook geïnhaleerd tijdens de ontruiming.

De brand werd donderdag rond 23.00 uur ontdekt en was ongeveer een half uur later geblust. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn ongeveer veertig bewoners geëvacueerd en tijdelijk ondergebracht in delen van het complex waar geen rook is. Ze kunnen volgens hem naar verwachting later in de nacht van donderdag op vrijdag weer terugkeren naar hun kamers, omdat er geen brandschade is in het gebouw.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

ANP

Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.