Terug

Volg Hart van Nederland

Bezoekers op de vuist met politie bij feest met Eritreeërs in Den Haag

112

5 jan 2020, 12:59

Een groot feest met Eritreeërs in zalencentrum Kristal aan de Wegastraat in Den Haag is zaterdagnacht volledig uit de hand gelopen. Een groep van zo'n honderd bezoekers probeerden zonder uitnodiging het feest binnen te komen. Een aantal van hen lukte dat. Zij wisten zich zonder kaartje en zonder gefouilleerd te worden naar binnen te loodsen. Daarop werd het feest stilgelegd, wat leidde tot woede bij bezoekers die wel voor hun ticket hadden betaald.

Gebeten door politiehonden

Buiten het zalencentrum had een grote politiemacht zich inmiddels verzameld. Toen de Eritreeërs werd gevraagd om te vertrekken, keerde de groep zich tegen de politie. Agenten kwamen daarop in actie met wapenstokken en enkele politiehonden. Daarbij werden de nodige klappen uitgedeeld en zijn een aantal personen gebeten door de politiehonden. De relschoppers weigerden de feestlocatie te verlaten en richtten meerdere vernielingen aan. Agenten werden bekogeld met stenen, blikjes en andere voorwerpen. Vier agenten raakten licht gewond en doen aangifte. Een agent kreeg een steen tegen zijn knie en raakte hierdoor lichtgewond. Ambulances kwamen later ter plaatse om de gebeten relschoppers en een onwel persoon te behandelen. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Een deel van de weggestuurde bezoekers kwam terecht op station Den Haag Centraal, maar daar rijden geen nachttreinen. Om de groep buiten het station te houden, werd de hal afgezet door een politiemacht.

NS zet extra trein in

De NS heeft op dringend verzoek van de politie een extra trein ingezet om de feestgangers van Den Haag Centraal naar Den Haag Holland Spoor te brengen. Vanaf dat station vertrekken wél nachttreinen. "Als de politie dat verzoek doet, geven we daar gehoor aan", zegt een woordvoerder van NS tegen Hart van Nederland. In de trein reisden 25 bezoekers mee. De politie heeft vier relschoppers aangehouden en sluit meer aanhoudingen niet uit. Beeld: Regio15.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.