Terug

Volg Hart van Nederland

Twee jongens opgepakt voor weghalen bloemen dodenherdenking Rijswijk

Twee jongens opgepakt voor weghalen bloemen dodenherdenking Rijswijk

112

6 mei 2023, 22:34

De politie heeft afgelopen nacht twee jongens aangehouden omdat ze bloemen hadden weggehaald die voor dodenherdenking waren neergelegd bij het oorlogsmonument in Rijswijk. Een nacht eerder was het ook al raak bij het herdenkingsmonument.

De politie kreeg een melding dat een aantal jongeren de bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog had meegenomen. Toen de politie onderweg was naar het Monument voor de Gevallenen aan de Laan Hofrust, zagen agenten twee jongens lopen met bloemen in hun handen. Zij zijn toen direct aangehouden, wordt op Facebook gemeld.

Inmiddels is het tweetal weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft hen een boete voor baldadigheid opgelegd.

Kransen uit elkaar getrokken

De politie kon niet vaststellen of de jongens iets te maken hadden met het incident in de nacht van 4 op 5 mei. Toen werden de bloemenkransen uit elkaar getrokken en in de vijver naast het monument gegooid. "Wij doen nog steeds onderzoek naar wie dit heeft gedaan", aldus de politie.

Op 4 mei werd de Dodenherdenking in Breda verstoord door een dronken man. Hij begon te schreeuwen tijdens het stiltemoment. Hij kon snel overmeesterd worden:

Beschonken man begint te schreeuwen tijdens stiltemoment dodenherdenking Breda
0:44
Beschonken man begint te schreeuwen tijdens stiltemoment dodenherdenking Breda

De bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.