Terug

Volg Hart van Nederland

Twee Amsterdammers opgepakt voor plofkraak in Duitsland

Twee Amsterdammers opgepakt voor plofkraak in Duitsland

112

30 dec 2022, 19:32

De Duitse politie heeft vrijdag twee mannenvan 18 en 24 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak op een filiaal van de Deutsche Bank in Nettetal-Lobberich, vlak over de grens bij Venlo. Die gebeurde volgens de politie in Nettetal vrijdagochtend om 3.45 uur. Door de explosie werd het gebouw beschadigd. De brandweer evacueerde de bewoners van het gebouw.

De twee waren er na de plofkraak vandoor gegaan op een scooter, maar kwamen tijdens hun vlucht bij een ongeval op de Niedieckstraße ten val. De door buurtbewoners gealarmeerde politie vond de 18-jarige Amsterdammer gewond liggend naast de scooter. Hij werd aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De ander, de 24-jarige bestuurder van de scooter, was ervandoor gegaan. Vanwege zijn verwondingen belde hij zelf een ziekenwagen om naar het ziekenhuis gebracht te worden. Daar werd hij ingerekend door de politie. Zaterdag beslist een Duitse rechter over het verlengen van hun voorarrest.

De politie vond op de Werner-Jäger-Straße een tas met de vermoedelijke buit. Wat de buit precies is, is niet bekend.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.