112
12 feb 2019, 11:39
Ondanks dat haar lichaam nooit werd gevonden, heeft het Openbaar Ministerie dinsdag twaalf jaar cel geëist in de zaak van de verdwenen Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen. Haar man, de 70-jarige Kasem M., wordt ervan verdacht de vrouw om het leven te hebben gebracht. Ilham verdween in januari 2010 spoorloos vanuit haar huis. M. deed vier dagen later aangifte van vermissing, maar werd kort erop aangehouden. Hij heeft ruim een half jaar in voorarrest vastgezeten. Toen hij werd vrijgelaten is hij samen met hun zoon vertrokken naar Marokko. Hij is altijd blijven beweren dat zijn vrouw uit vrije wil was vertrokken. Iets wat haar vrienden en familie voor onmogelijk houden. https://twitter.com/IlseHVNL/status/1095259217915797505 Zij beweren dat Ilham haar een jaar oude baby nooit zou hebben achtergelaten. Anderhalve week voor haar dood zou Ilham hebben aangegeven van M. te willen scheiden. M. wilde haar daarop het huis uit hebben, zonder dat ze hun zoontje mee zou nemen. Lees ook: Echtgenoot vermiste Ilham alsnog vervolgd voor moord De officier van justitie ziet de scheidingsplannen van Ilham als een motief voor M. om haar te vermoorden. Dat motief wordt versterkt door sporen die in de woning werden gevonden. Zo lagen er afgesneden plukken haar van Ilham in een afvalemmer in de badkamer en sloeg een lijkhond op drie plekken aan in de slaapkamer. Daar werden ook bloedsporen gevonden. https://twitter.com/IlseHVNL/status/1095264387269619712
De dag na Ilhams verdwijning ging verdachte Kasem M. op zoek naar een nieuw matras voor het logeerbed, het bed waar Ilham op sliep. M. heeft niets verklaard over waarom en waar hij het oude matras in stukken had gesneden en gedumpt. https://twitter.com/IlseHVNL/status/1095266773962768389 Alle gevonden sporen wijzen erop dat M. zijn vrouw heeft vermoord en de sporen probeerde uit te wissen. De verdachte wordt ook aangerekend dat hij niet onder de indruk was van de vermissing van zijn vrouw en ook nooit mee heeft helpen zoeken.
Volgens de officier van justitie geeft M. geen openheid van zaken. Voor de nabestaanden is dat erg wrang. Zij zijn al sinds 2010 actief aan het zoeken naar Ilham. Hoewel ze niet geloven dat de vrouw nog leeft, hopen ze haar lichaam ooit nog te vinden.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.