Terug

Volg Hart van Nederland

Treinstellen worden uit weiland weggetakeld in Voorschoten

112

11 apr 2023, 16:27

De twee treinstellen die na het ongeluk vorige week bij Voorschoten in een weiland terechtkwamen, worden dinsdagmiddag van hun plek getakeld. Volgens een woordvoerder van ProRail staat het eerste deel inmiddels op een rijdend platform dat speciaal hiervoor is neergezet.

Vanwege de wind was de verwachting dat het pas dinsdagavond veilig genoeg zou zijn de zwaar beschadigde treinstellen weg te halen, maar de werkzaamheden zijn al eerder begonnen.

De delen van de passagierstrein van de NS die op weg was van Leiden naar Den Haag kwamen na de botsing met een spoorkraan in het weiland terecht, net na station Voorschoten. De treinstellen gaan via een speciaal aangelegde weg naar een in de buurt gelegen bedrijf. Daar worden ze overgeladen op diepladers. De eindbestemming is Amersfoort.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.