Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen spookrijders op A28 om file te ontwijken: 'Bi-zar'

112

19 mei 2023, 16:46

Een file ontwijken door te spookrijden? Het klinkt ongelooflijk, maar dat is precies wat er gebeurde op de A28 richting Groningen. Tientallen automobilisten reden tegen het verkeer in om de toerit Haren als afrit te gebruiken, zo meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (RWS) op Twitter.

Blijkbaar dachten deze bestuurders dat ze hiermee een ongeluk verderop de snelweg konden omzeilen. "Maar er is constant doorstroming geweest wat de actie van tientallen weggebruikers nóg vreemder maakt", aldus RWS. Door het spookrijden ontstond er een gevaarlijke situatie, enkel om een klein beetje vertraging te vermijden.

RWS noemt het gedrag van de automobilisten 'bizar' en 'niet te bevatten'. Ze hebben ook de politie geïnformeerd over het incident.

'Vreemde mentaliteit'

Reacties op de situatie stromen binnen op social media. Een gebruiker, E.J., zegt: "Ik kijk hier niet vreemd van op. De mentaliteit van de weggebruikers holt al járen achteruit. Geen of weinig handhaving de oorzaak is hiervan." RWS is het hiermee eens en noemt het een 'vreemde mentaliteit'.

Een andere twitteraar, Robin de Pobbin, stelt voor om het rijbewijs van deze spookrijders in te nemen. Maar het gebruik van camerabeelden voor opsporing is niet toegestaan, zo meldt RWS. "De beelden gebruiken we alleen voor incidentmanagement en monitoring. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een rood kruis. Wel werken we nauw samen met de politie die eventueel ter plaatse kan komen."

Rijkswaterstaat klaar met automobilisten die rood kruis negeren: 'Levensgevaarlijk'
1:38
Rijkswaterstaat klaar met automobilisten die rood kruis negeren: 'Levensgevaarlijk'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.