Terug

Volg Hart van Nederland

Tiener in pyjama rijdt door rood en veel te hard met auto van z'n moeder

Tiener in pyjama rijdt door rood en veel te hard met auto van z'n moeder

112

19 nov 2023, 16:23

Een 17-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag een stukje gaan rijden met de auto van zijn moeder en werd betrapt op te hard rijden. Maar het kan nog erger. De jongen ging ervandoor. Een politieachtervolging volgde en ging de tiener meerdere keren door rood en raakte hij bijna de macht over het stuur kwijt.

Het gebeurde allemaal in Zoetermeer. "Kennelijk was de 17-jarige jongen voorbereid op een nacht in de cel. Hij had namelijk zijn pyjama al aangetrokken", zegt de politie in een bericht op Facebook. De pyjama is nog zwart-wit gestreept ook.

Een agent had de jongen zien rijden op de Europaweg in Zoetermeer. Het voertuig viel op omdat het veel te hard reed, aldus de politie op Facebook. De agent gaf een stopteken, waarop de bestuurder in volle vaart wegreed.

In 2022 scheurde een wegpiraat van zestien jaar met 140 km/h in gestolen auto door binnenstad Amersfoort:

ZIEN: Wegpiraat (16) scheurt met 140 km/h in gestolen auto door binnenstad Amersfoort
0:42
ZIEN: Wegpiraat (16) scheurt met 140 km/h in gestolen auto door binnenstad Amersfoort

Onder invloed

Tijdens de achtervolging reed de jongen op de Australiëweg 175 kilometer per uur, waar 70 is toegestaan. Bij het afslaan naar de N209 raakte hij volgens de politie bijna de macht over het stuur kwijt. Kort daarop besloot de jongen zijn vlucht te staken, schrijft de politie.

Op het politiebureau bleek de bestuurder een 17-jarige jongen uit Zoetermeer te zijn. Hij was onder de invloed van cannabis. De jonge bestuurder verklaarde dat hij midden in de nacht zin kreeg om een stukje te gaan rijden, in de auto van zijn moeder. Het voertuig is in beslag genomen en de jongen in de cel gezet.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.