Terug

Volg Hart van Nederland

Tienduizenden vogels omgekomen door brand in Gelderse kippenschuur

Tienduizenden vogels omgekomen door brand in Gelderse kippenschuur

112

3 jan 2024, 07:58

Zeker 50.000 kippen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen door een brand op een kippenboerderij in het Gelderse dorp Puiflijk in het Land van Maas en Waal. Zij zaten in een schuur die volledig is afgebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen schuur met nog eens 50.000 kippen.

De brand brak rond middernacht uit en werd door omwonenden opgemerkt. Wat de oorzaak is geweest, is nog niet bekend. Het blussen werd bemoeilijkt door de harde wind. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio kwam bij de brand veel rook vrij. Die trok richting de plaats Druten. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

De brandweer zegt nog enkele uren bezig te zijn met het nablussen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.