Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen mensen geëvacueerd bij grote brand in flatgebouw in Arnhem

Tientallen mensen geëvacueerd bij grote brand in flatgebouw in Arnhem

112

15 juni 2023, 09:02

Door een grote brand in een flatgebouw in Arnhem hebben tientallen mensen hun woning moeten verlaten. De brand werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.30 uur ontdekt in een woning op de vierde etage van het gebouw aan Stedumhof in de wijk Vredenburg.

Tientallen bewoners moesten uit voorzorg hun woning verlaten, vanwege de rook die door het gebouw heen trok, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Een bewoner is door het ambulancepersoneel nagekeken in verbrand met het inhaleren van rook.

Terug naar huis

De brandweer kwam gauw met meerdere eenheden ter plaatse om het vuur te bestrijden. Na ongeveer een half uur had de brandweer de brand onder controle. Nadat de bewoners waren geëvacueerd, is er een controle uitgevoerd om te zien of er schadelijke stoffen waren vrijkomen.

Een deel van de mensen die wegens een brand geëvacueerd werden uit een flatgebouw in Arnhem, is teruggekeerd naar hun woning. Voor de bewoners van het appartement waarin de brand is ontstaan is al zeker dat zij niet terug kunnen. Dat komt door de brandschade, aldus de Veiligheidsregio. Voor mensen die niet terug kunnen wordt opvang geregeld, meldt de brandweer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.