Terug

Volg Hart van Nederland

Spookrijdende Italiaanse toeristen op deelscooters uit Coentunnel gehaald

Spookrijdende Italiaanse toeristen op deelscooters uit Coentunnel gehaald

112

25 juli 2023, 21:25

De politie in Amsterdam heeft maandag drie Italiaanse toeristen op deelscooters uit de Coentunnel gehaald. Het drietal was vermoedelijk per abuis op de snelweg beland. Toen ze ontdekten dat dat niet de bedoeling was, keerden ze om en reden ze al spookrijdend over de vluchtstrook de tunnel uit. "Levensgevaarlijk!"

De politie kreeg maandag een melding dat een drietal bromfietsen op de snelweg A10 de Coentunnel was ingereden. Een motoragent ging daarop samen met collega's in dienstwagens ter plaatse. Eenmaal aangekomen bij de tunnel bleek het drietal al te zijn omgekeerd en reden ze al spookrijdend over de vluchtstrook de Coentunnel uit.

Op de A2 bij Vught werd begin deze maand een 18-jarige man met zijn fiets van de weg gehaald. Hij verklaarde dat zijn navigatie hem via de snelweg zou hebben gestuurd:

Politie haalt fietser (18) van de A2, navigatie stuurt hem via snelweg
0:39
Politie haalt fietser (18) van de A2, navigatie stuurt hem via snelweg

Niet de eerste keer

Volgens de politie volgden de toeristen een navigatieroute voor auto's. Rijkswaterstaat sloot de Coentunnel tijdelijk af, zodat de scooterrijders veilig uit de tunnel konden worden begeleid. Dit incident staat niet op zichzelf, want de politie ziet regelmatig bromfietsen en scooters op wegen rijden waar ze niet thuishoren. "Gebruik je verstand en hou ook borden in de gaten waar je wel en niet mag rijden", aldus de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.