Terug

Volg Hart van Nederland

Snelweg Rotterdam dicht voor reconstructie ongeluk waarbij gezin omkwam

112

13 mei 2023, 20:53

In de nacht van zaterdag op zondag is de A15 in Rotterdam deels afgesloten. De politie reconstrueert het dodelijke ongeval waarbij op tweede kerstdag drie mensen omkwamen. Een 29-jarige bestuurder uit Den Haag wordt verdacht van doodslag. Hij zou drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken en met hoge snelheid door rood licht zijn gereden

Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven; een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse, een 36-jarige man uit Helmond en een 7-jarig meisje uit Spijkenisse. "Het jonge gezin had geen schijn van kans. Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte minimaal 133 km per uur moet hebben gereden ten tijde van de botsing", aldus de officier van Justitie. De verdachte Suraj A. wordt verdacht van drievoudige doodslag.

Hoe snel de verdachte daadwerkelijk heeft gereden moet dit onderzoek uitwijzen. Mogelijk was dat 176 kilometer per uur, aldus het OM.

Verdachte Suraj A. raakte zwaargewond, hij kan zich naar eigen zeggen niets herinneren van het ongeluk. Hij zal niet aanwezig zijn bij het nachtelijk onderzoek. Bij de reconstructie worden zoveel mogelijk de omstandigheden ten tijde van het ongeluk nagebootst. Voor het rijden met hoge snelheden wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerd politiepersoneel.

Meerdere doden bij ernstig ongeluk Rotterdam, een persoon zwaargewond afgevoerd
0:37
Meerdere doden bij ernstig ongeluk Rotterdam, een persoon zwaargewond afgevoerd

Voor de reconstructie van wat er die fatale dag gebeurde, worden de parallelbaan van de snelweg A15 tussen knooppunt Vaanplein en de afritten 18 en 19 naar Charlois en Rhoon tijdelijk afgesloten, meldt het Openbaar Ministerie. Rijkswaterstaat verwacht dat het doorgaande verkeer weinig last zal hebben van de reconstructie. De extra reistijd zal maximaal 10 minuten zijn. Auto's kunnen gewoon via de hoofdbaan rijden, de omleiding gaat via afrit 17 Hoogvliet en staat met borden aangegeven.

Bron: ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.