Terug

Volg Hart van Nederland

Snel 750 euro verdienen? Geef iemand aan die een vuurwapen heeft

112

19 sep 2019, 15:48

De politie in Rotterdam gaat beloningen tot 750 euro uitloven voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De maatregel wordt getroffen na de vele schietincidenten in de stad de afgelopen tijd. Mensen die iemand kennen met een vuurwapen kunnen die persoon vertrouwelijk tippen aan het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Afhankelijk van het vuurwapen dat naar aanleiding van de tip wordt gevonden, krijgen tipgevers een beloning van maximaal 750 euro. Om de tipregeling meer bekendheid te geven starten politie, de gemeente Rotterdam en het OM vanaf 1 oktober een campagne.

Unieke regeling tegen vuurwapens

Daarnaast mogen inwoners van Rotterdam die bekend staan als vuurwapengevaarlijk vanaf donderdag te allen tijde worden gefouilleerd door de politie. Het gaat om personen die door de officier van justitie zijn aangemerkt als zogeheten 'veiligheidsrisicosubject'. De regeling is volgens het OM uniek in Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.