Terug

Volg Hart van Nederland

Slachtoffer schietpartij Zwijndrecht is deels verlamd en kan misschien nooit meer lopen

112

22 mei 2023, 16:42

De 38-jarige Anneke, die op 21 januari zwaargewond raakte bij een schietpartij bij een winkelcentrum in Zwijndrecht, is voor een groot gedeelte verlamd. Dat bleek tijdens de start van de rechtszaak tegen haar ex-vriend, Minh Nghia V., beter bekend als Lucky.

"Naar het zich nu laat aanzien zal Anneke mogelijk nooit meer kunnen lopen en blijft zij dus rolstoelgebonden", zei haar advocaat Sébas Diekstra na afloop van de zitting.

'Hoe ziek ben je?'

Annekes 66-jarige moeder Michel overleed door de aanval, waarvan de 49-jarige V. wordt verdacht. Hij was niet bij die eerste inleidende zitting in de rechtbank van Rotterdam aanwezig. De rechtbankvoorzitter sprak bij aanvang van "een zeer ernstige zaak". Hij condoleerde de nabestaanden met hun verlies en wenste ze veel sterkte om het verlies van hun dierbare te kunnen dragen.

Kort na de schietpartij gaf de familie van Anneke en Michel een interview aan Opsporing Verzocht. "Hoe ziek ben je?" Vroeg Annekes oudere zus zich hardop af. Ze begrijpt niets van V.'s motief. "Waarvoor? Omdat je verkering uit is, zeker? Hoe zielig ben je dan? Dat ze je niet meer moeten? Of is het jaloezie? Dat Anneke wel een warm gezin heeft?"

Politiewoordvoerder Lilian van Duijvenbode bevestigde die vermoedens in het programma. Ze vertelde dat V. al bij de politie bekend was vanwege enkele overvallen. "Maar dat ging om geld, maar dit is een laffe daad. Mogelijk omdat hij het niet kon verkroppen dat zijn relatie was stukgelopen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.