Terug

Volg Hart van Nederland

Schoolgebouw Venlo onveilig, leerlingen naar huis gestuurd

Schoolgebouw Venlo onveilig, leerlingen naar huis gestuurd

112

15 apr 2022, 13:06

De eerste- en tweedejaars leerlingen van het Blariacumcollege in het Venlose stadsdeel Blerick zijn vrijdag naar huis gestuurd. De directie kan de veiligheid van de leerlingen van dit zogenoemde Juniorcollege van Blariacum niet meer garanderen, blijkt uit een brief aan de ouders.

Uit onderzoek is gebleken dat er problemen zijn met de vloeren in het gebouw, waardoor het bouwwerk onveilig is. Om die veiligheid te kunnen garanderen zijn volgens de directie aanvullende maatregelen nodig. "Uit voorzorg hebben we er daarom voor gekozen om de leerlingen en medewerkers van het Juniorcollege vandaag naar huis te sturen", aldus de directie.

De leerlingen is vrijdagochtend verzocht het gebouw te verlaten en naar huis te gaan. Volgende week worden voor de eerste en tweede klassen van vmbo, havo en vwo online-lessen verzorgd. Buitenschoolse activiteiten gaan wel door. De andere klassen kunnen gewoon in hun eigen gebouw van het Seniorcollege terecht, waar de lessen gewoon doorgaan.

Maatregelen op lange termijn

De school bespreekt met de gemeente Venlo en externe deskundigen welke maatregelen op de lange termijn getroffen moeten worden om de veiligheid in het gebouw te herstellen. "Wij begrijpen dat dit voor enige onrust kan zorgen en hopen op uw begrip in deze situatie", aldus de directie in de brief aan de ouders. "We zullen er alles aan doen om het onderwijs te continueren en de veiligheid van alle leerlingen te garanderen."

ANP

Beeld: Google Maps

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.