Terug

Volg Hart van Nederland

Dordtse school rouwt na verdrinking Chiara (13): 'We zullen haar nooit vergeten'

112

12 juni 2023, 18:23

Het meisje dat zaterdagmiddag verdronk in Alblasserdam is de 13-jarige Chiara. Dat heeft haar school, het Stedelijk Lyceum Dordrecht, bekend gemaakt.

Volgens het Algemeen Dagblad zat het meisje in de internationale schakelklas, met tieners uit allerlei verschillende landen die de Nederlandse taal nog moeten leren. "We kennen haar als een vrolijk en lief meisje dat in haar klas een grote leegte achterlaat", schrijft de school in een statement. "Wij zullen Chiara nooit vergeten."

"De school is in shock en leeft natuurlijk mee met de familie en nauwe vrienden van Chiara". valt te lezen op de website. "De school zal natuurlijk Chiara’s medeleerlingen helpen met het verwerken van dit verdriet."

Vermist

Het meisje was zaterdagmiddag aan het spelen bij de recreatieplas het Lammertjeswiel. Rond 14.45 uur is ze als vermist opgegeven. Meerdere duikteams en een onderwaterdrone zijn ingezet tijdens een grootschalige zoekactie. Na een half uur werd ze gevonden, maar ondanks een reanimatiepoging overleed ze ter plaatse.

De burgemeester van Alblasserdam, Jan Willem Boersma, uitte op Twitter eerder ook al zijn verdriet over het tragische voorval: "Ontzettend triest bericht: een 13-jarig meisje is verdronken in recreatieplas het Lammetjeswiel. Hulpdiensten hebben al het mogelijke gedaan, maar dat mocht helaas niet baten. Ik wens alle nabestaanden en betrokken heel veel sterkte en kracht bij dit immense verdriet."

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.