Terug

Volg Hart van Nederland

Dode en twee gewonden door schietincident in Den Helder, schutter nog voortvluchtig

112

5 aug 2023, 10:16

Door een schietincident op de kruising tussen de Brouwerstraat en Bassingracht in Den Helder is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Alkmaar om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig. Volgens de politie is de schutter nog voortvluchtig.

De persoon die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij is nog op de vlucht. Zijn identiteit is bij de politie bekend, zo is zaterdag gemeld.

De schietpartij vond rond middernacht plaats nabij een horecagelegenheid. Twee personen raakten zwaargewond. Later bleek er ook een derde gewonde te zijn.

Veel hulpdiensten ter plaatse

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters. De zwaargewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Één van hen is daar aan zijn verwondingen overleden.

Het derde slachtoffer raakte slechts licht gewond en kon na een controle en behandeling weer naar huis.

Signalement

De verdachte is rond de 25 jaar oud en heeft een lichte huidskleur. Hij droeg zwarte kleding en een zwarte pet. De politie vraagt onmiddellijk 112 te bellen mocht iemand informatie hebben over waar hij zich nu bevindt. "De man is gevaarlijk en mogelijk in het bezit van een vuurwapen."

De politie heeft getuigen gehoord en is druk met het onderzoek. Een woordvoerder legt uit dat het nog te vroeg is om iets te zeggen over de aanleiding van de schietpartij.

Beeld: HFV / Glocal Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.