Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse schutter Fouad L. betaalde geen huur en moest huis uit

Rotterdamse schutter Fouad L. betaalde geen huur en moest huis uit

112

2 okt 2023, 13:19

Fouad L. had al een paar maanden geen huur betaald en stond op het punt om door de woningstichting uit huis te worden gezet. De rechter bepaalde een maand voor het fatale drama, waarbij donderdag drie mensen werden doodgeschoten, dat de huurovereenkomst mocht worden opgezegd, schrijft het AD.

Uit het vonnis van de rechtbank Rotterdam blijkt dat Fouad L. een schuld had van 3.097,74 euro. Die betalingsachterstand was voor de rechter voldoende reden om de huur van de Rotterdammer te beëindigen. L. kreeg twee weken de tijd om zijn woning aan het Heiman Dullaertplein te ontruimen en de sleutels in te leveren.

Omdat hij zelf niet bij de rechtszaak aanwezig was, is niet duidelijk wanneer hij precies te horen kreeg wanneer hij uit zijn huis moest. Dat zou via een deurwaarder moeten gebeuren en pas vanaf dat moment begint de termijn van 14 dagen te lopen. Het vonnis was op 30 augustus, dus het ligt voor de hand dat hij het slechte nieuws een paar weken voor de schietpartij kreeg te horen. Of dat nieuws een rol heeft gespeeld bij de schietpartij is niet duidelijk.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.