Terug

Volg Hart van Nederland

René en Martine ontdaan: inbrekers houden huis in hun motorsportwinkel

René en Martine ontdaan: inbrekers houden huis in hun motorsportwinkel

112

26 mrt 2023, 14:45

Martine en René kunnen hun ogen niet geloven als ze hun motorsportwinkel in Haaksbergen vrijdagmorgen binnenstappen. Inbrekers hebben huisgehouden en twintig elektrische fietsen en motoren gestolen. Wat resteert is een enorme ravage en een schade die in de tonnen loopt.

Martine en haar man René zijn er kapot van. "Ik heb de winkel nu achttien jaar, we hebben net corona overleefd en zijn financieel een klein beetje opgekrabbeld", verzucht René. "En dan krijg je dit. Het is zuur."

De motorsportwinkel Resa Racing is een begrip in de omgeving. De boerderij waar het stel ook meteen woont, heeft een showroom en een werkplaats en ligt afgelegen. Er is een motorcrossbaan achter op het erf waar mensen proefritten kunnen maken.

"We zijn de hele dag met mensen in de weer die met hun hobby bezig zijn, de hele buurt crosst hier, mensen komen langs, het is gezellig", zegt Martine. "Iedereen is enorm geschrokken en we krijgen zoveel steunbetuigingen, bloemen en mails, niet normaal. Dat doet je wel goed."

Martine en René in betere tijden in hun winkel:

Nachtmerrie

De monteur ontdekt de diefstal vrijdagmorgen. In eerste instantie is hij in de werkplaats, waar nog niet zoveel aan de hand lijkt. "Toen zag hij de kassalade los liggen. Hij keek in de showroom en belde ons meteen, hij zei, je moet nu komen, er is iets helemaal niet goed."

René en Martine ervaren het als een nachtmerrie. Tassen die aan het plafond vastzaten, hebben de inbrekers afgezaagd en gevuld met dure accessoires. De motoren en elektrische fietsen zijn door een raam naar buiten gebracht en 500 meter door het mulle zand naar een fietspad gesleept waar vermoedelijk busjes klaarstonden om de boel af te voeren. Etalagepoppen liggen op de grond. "We konden de hele vrijdag niet in de zaak, de politie deed forensisch onderzoek. Er zijn heel veel sporen gevonden."

Buurman ziet busje posten

Camerabeelden zijn er helaas niet, de daders waren zo slim om de camera's af te dekken. Ze hebben precies geweten wat ze moesten hebben. "Ze hadden wel verstand van zaken. De buurman heeft ze in de dagen ervoor zien posten waarschijnlijk, hij heeft busjes zien rijden over het fietspad, dat vond hij al vreemd."

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Ondertussen gaan René en Martine in de weer met de verzekering. "Alles wat hier stond, was grotendeels afbetaald. We moeten afwachten wat we daarvan nog terugzien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.