Terug

Volg Hart van Nederland

Racetalent Ties (11) beroofd van zijn passie: 'Gewoon zielig dat je spullen van een kind afpakt'

112

8 apr 2022, 22:18

Hij was net zo goed op weg in zijn nog jonge racecarrière, tot al zijn spullen afgelopen maandag werden gestolen. Ties van Dijck (11) uit Arcen wil de nieuwe Max Verstappen worden. Hij racet al zes jaar en had al een hoop dure spullen verzameld. Dat stond allemaal in een kar op de oprit van zijn ouders, maar ineens was alles - ter waarde van 15.000 euro - weg!

"Gewoon zielig dat je spullen van een kind afpakt", vertelt Ties vrijdag aan Hart van Nederland. "Ik was best wel verdrietig, het is gewoon niet leuk." Op bewakingsbeelden uit de omgeving is te zien hoe een zwart busje voorbij rijdt, met daarachter de gestolen aanhanger van de familie Van Dijck. Ties wijst naar de poort van hun tuin, vlakbij de oprit waar de aanhanger stond. "Ze hebben waarschijnlijk daar de bus neergezet, de aanhanger eraan gelinkt en gewoon weggereden", zegt hij.

Crowdfundactie

Na de diefstal startte de familie van Ties gelijk een crowdfundactie. Op de eerste dag kwamen er al meer dan 240 donaties binnen. "Het ontroert. In het begin ben je boos en verdrietig en langzaam slaat dat om en kunnen we weer vooruit kijken. Het maakt je ook emotioneel dat je zo goed geholpen wordt", vertelt moeder Karin.

Ties was de laatste tijd druk aan trainen in zijn kart. "Het ging de laatste tijd zo goed, je zag hem met sprongen vooruit gaan", zegt Karin. Ondanks de diefstal rijdt hij zaterdag gewoon mee in de clubrace in Venray, maar wel met een geleende kart. En die is natuurlijk lang niet zo snel als zijn eigen kart. "De vraag is hoe het zaterdag gaat in de wedstrijd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.