Terug

Volg Hart van Nederland

Quincy Promes krijgt 18 maanden cel voor mishandeling neef

112

19 juni 2023, 09:22

Quincy Promes is maandag veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden voor de mishandeling van zijn neef. Promes heeft hem in de nacht van 24 op 25 juli 2020 tijdens een familiefeest in Abcoude in zijn knie gestoken en dat beoordeelt de rechtbank in Amsterdam als zware mishandeling. De speler van Spartak Moskou was niet bij de uitspraak aanwezig.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twee jaar geëist tegen de 31-jarige profvoetballer. Hij staat later dit jaar ook nog terecht voor de invoer van twee partijen cocaïne, in totaal 1362 kilo, via de haven van Antwerpen.

Niet meer hurken of rennen

Bij het steekincident werd het slachtoffer geraakt in een belangrijke pees, waardoor hij zijn linkerbeen lange tijd niet meer kon gebruiken. Hij moest lang revalideren en kan niet meer hurken of rennen. Ook lijdt hij aan een posttraumatische stressstoornis.

De mishandeling kwam aan het licht omdat de telefoon van Promes werd afgetapt in een onderzoek naar drugshandel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.