Terug

Volg Hart van Nederland

Profvoetballer Rai Vloet krijgt 2,5 jaar cel voor dodelijk ongeval A4

112

3 apr 2023, 13:25

Profvoetballer Rai Vloet moet 2,5 jaar de cel in, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de snelweg A4. De 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer kwam daarbij om het leven.

Volgens de rechtbank in Haarlem is bewezen dat de 27-jarige middenvelder op 14 november 2021 door roekeloos rijden het ongeluk op de snelweg heeft veroorzaakt.

Met alcohol en 203 kilometer per uur over de snelweg

Volgens data uit zijn eigen auto reed hij vlak voor het ongeluk 203 kilometer per uur. Vloet erkende tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden dat hij sterke drank had gedronken tijdens een feestje in Amsterdam, voordat hij de auto instapte. Daarom heeft de rechter hem ook een rijontzegging voor de duur van vier jaar opgelegd.

De celstraf die de rechtbank oplegt is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie in de zaak eiste op de zitting 3,5 jaar celstraf. "De klap moet enorm geweest zijn", zei de aanklaagster toen. "De auto van de familie kwam 200 meter verderop tot stilstand. De achterkant was volledig in elkaar gedrukt." Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Shownieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.