Terug

Volg Hart van Nederland

Pride-expo opnieuw beklad en kantoor COC geteisterd door jongeren

Pride-expo opnieuw beklad en kantoor COC geteisterd door jongeren

112

2 juli 2022, 21:48

De reizende fototentoonstelling Pride Photo is opnieuw beklad, dit keer in Maastricht. De tentoonstelling opende vrijdag op het Stationsplein. Het COC spreekt van een respectloze actie.

Het COC Limburg komt zaterdag met een verklaring over dreigingen bij het pand van het COC in Maastricht. Dat wordt al een tijd geteisterd door jongeren die er binnendringen, gaan schreeuwen en flyers meenemen om die vervolgens op straat te gooien. Een tijd geleden werden ook de ramen van het pand ingegooid.

De bekladding volgt op een incident vrijdagavond, waarbij volgens de organisatie vijf jongeren het pand binnendrongen en de boel op stelten probeerden te zetten. Volgens het COC wordt de intensiteit van de incidenten steeds heftiger.

Aangifte doen

"COC Limburg baalt dat de tentoonstelling nu beklad is; veel mensen hadden zich erop verheugd", aldus de organisatie. "De tentoonstelling zou tot 21 juli blijven staan waarbij het de bedoeling was om een dialoog op gang te brengen over vooroordelen, en de vaak benarde mensenrechtensituaties waar de lhbti-gemeenschap wereldwijd te maken heeft." COC Limburg wil samen met de gemeente Maastricht en een aantal lhbti-vertegenwoordigers aangifte doen.

Het COC is naar eigen zeggen woedend over vijandige acties jegens de lhbti-acceptatie. "Lhbti’s die nu het station uitkomen voelen zich totaal niet welkom, maar straks durven ze ook niet meer naar het COC omdat ze bang zijn dat ze zich geteisterd worden. Dit kan gewoon niet en dat gaan we aanpakken", aldus voorzitter Jaison Blok.

Vandalisme onacceptabel

GroenLinks en D66 in de gemeenteraad van Maastricht reageren verbolgen op het vandalisme. GroenLinks toont zich geschokt: "Zijn wie je wilt zijn door heel de stad Maastricht is na deze gebeurtenis van de afgelopen uren belangrijker dan ooit", aldus GroenLinks op Facebook. D66 noemt het vandalisme onacceptabel. "Maastricht is een diverse, progressieve stad waar je jezelf moet kunnen zijn. Dit vandalisme laat zien dat we op het gebied van LGBTQ+ acceptatie nog een lange weg te gaan hebben. D66 Maastricht veroordeelt deze daad ten zeerste", schrijft de partij in een verklaring.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.