Terug

Volg Hart van Nederland

Poolse verdachte aanslag Peter R. de Vries overgeleverd aan Nederland

Poolse verdachte aanslag Peter R. de Vries overgeleverd aan Nederland

112

13 okt 2022, 09:53

De 30-jarige man die vorige maand werd aangehouden in Polen op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries is overgeleverd aan Nederland. De Poolse man arriveerde woensdagavond op Schiphol, meldt het Openbaar Ministerie donderdagochtend. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam, die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

De man werd op 26 september aangehouden door de Poolse politie op verzoek van Nederland. Hij zou geholpen hebben bij de voorbereiding van de aanslag op De Vries. De man wordt medeplichtigheid aan moord met terroristisch oogmerk ten laste gelegd.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De Poolse verdachte woonde ten tijde van de aanslag in Rotterdam.

Zitting

Op donderdag is er een voorbereidende pro forma rechtszitting in het onderzoek naar de opdrachtgever van en andere betrokkenen bij de aanslag op De Vries. De Poolse man verschijnt nog niet op die zitting, aldus het OM. Drie andere verdachten staan wel in de rechtbank in Amsterdam, waaronder de 27-jarige Poolse man die vermoedelijk de schutter en de chauffeur bij de aanslag heeft aangestuurd.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.