Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zoekt verdachte 'met verbandje om hand' na explosie op balkon

112

16 jan 2024, 14:53

Een man gekleed in een legerjas met capuchon heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosief op een balkon van een huis in Haarlem gegooid. Dat meldt de politie dinsdag. Toen het explosief nog in zijn hand zat, brandde deze al. Daardoor is er een kans dat de man gewond is geraakt aan zijn hand "en nu met een verbandje loopt", aldus een politiewoordvoerder.

Het explosief is iets na 01.00 uur afgegaan bij een woning aan de Vincent van Goghlaan. Er brak daarna geen brand uit en het balkon is niet beschadigd, aldus de woordvoerder. De bewoner is wel "erg geschrokken".

Onderzoek

Na het gooien van het explosief is de man in de richting van het Reinaldahuis aan de Leonard Springerlaan gerend. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel of dashcam van een auto.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: HFV / MizzleMedia

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.