Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zoekt man die vrouw achtervolgde en verminkte met zwavelzuur

112

22 sep 2023, 13:19

De wandeling van een 36-jarige vrouw in de Rotterdamse wijk Feijenoord op donderdagavond 11 mei had een tragische afloop. Ze werd achtervolgd door een man die zwavelzuur in haar gezicht spoot. Ze is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze verschillende operaties moest ondergaan. De politie zoekt op dit moment naar de verdachte.

Aan de hand van camerabeelden ontdekt de politie dat de dader de vrouw die dag al eerder in de gaten hield. Hij heeft haar dus vermoedelijk gericht ernstig verwond.

Uit beelden blijkt dat de verdachte op een mountainbike-achtige fiets eerder die avond naar de plek rijdt, waar het slachtoffer later vertrekt.

Daarna volgt hij haar lopend op enige afstand met de fiets aan zijn hand. Het incident gebeurde vervolgens rond 21.40 uur in de wijk Feijenoord, waar de vrouw bellend richting het Zaailand liep.

Brandende pijn en ernstige verwondingen

Als de verdachte het zwavelzuur in haar gezicht spuit, voelt de vrouw direct een hevig brandende pijn. De verwondingen zijn ernstig en ze wordt met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het is zo goed als zeker dat ze littekens in haar gezicht zal houden.

De verdachte van deze heftige mishandeling is voor en tijdens de achtervolging op diverse plekken gefilmd. Hij heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1,80 meter lang en zijn leeftijd wordt geschat op ergens in de 20.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.