Terug

Volg Hart van Nederland

Slowaakse politie zoekt Nederlanders die over levensgevaarlijke brug reden

Slowaakse politie zoekt Nederlanders die over levensgevaarlijke brug reden

112

15 juli 2022, 16:42

De politie in Slowakijke zoekt zes Nederlandse toeristen die zich flink hebben misdragen in het dorpje Herl'any. Zo zouden ze onder andere een betonnen wegafzetting hebben weggehaald om vervolgens over een afgesloten brug te rijden die op instorten staat.

Burgemeester Slavomir Rusnak van Herl'any is woedend. "Ik kon mijn ogen niet geloven, het is onaanvaardbaar", zegt hij tegen Slowaakse media. De toeristen plaatsten zelf video's van hun acties, waaronder het rijden over de brug, op social media. Ze doen naar eigen zeggen mee aan de zogenoemde 'Carbage Run', een rally met oude auto’s naar Oost-Europa.

Gevaarlijke brug afgesloten

Zo was op het Instagram-account van de groep een foto te vinden van de betonnen blokkades die voor de brug stonden. "Hoppatee, weg met die wegblokkades", schreven ze erbij. Nadat de Nederlanders de zware afzetting hadden weggehaald zijn andere automobilisten nietsvermoedend over de brug gereden.

Levensgevaarlijk, aldus de Slowaakse politie. De brug was namelijk afgezet omdat die onveilig is en mogelijk zelfs kan instorten. Binnenkort wordt de brug daarom gesloopt. De lokale autoriteiten focussen zich vooral op het weghalen van de betonblokken, maar het is niet het enige incident waar de toeristen van worden verdacht.

'Een geweldig avontuur'

"Ze misdroegen zich in verschillende etablissementen. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als een Slowaak dit in Nederland zou doen", vraagt burgemeester Rusnak zich boos af. Zo zou een van de Nederlanders eerder zijn opgepakt voor het inbreken op het terrein van een lokaal vliegveld.

De Slowaakse politie schat dat de kans klein is dat ze de toeristen nog vinden. Op hun Instagram-pagina, die inmiddels is afgeschermd, viel namelijk te lezen dat ze inmiddels weer terug in Nederland zijn. "Wat een geweldig avontuur was dit. Elke dag kilometers vreten, dom lullen en bovenal genieten", vatten de Nederlanders hun reis samen.

Foto via Instagram

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.