Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vindt 2000 kilo ketamine in Muiderberg, grootste vangst ooit

112

19 jan 2024, 10:52

De politie heeft op 4 januari van dit jaar in Muiderberg een partij van ruim 2000 kilo ketamine gevonden. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Volgens de politie gaat het om de grootste vondst van deze drug ooit in Nederland. De drugs zouden een straatwaarde hebben van 55 miljoen euro.

De drugs werden ontdekt in dozen in een schuur aan de Googweg. De bewoner van het huis naast de schuur, een 55-jarige man uit Naarden, is opgepakt. Twee kinderen waren op dat moment ook in het huis, voor hen is volgens de politie een Veilig Thuis-melding gemaakt.

De verdovende middelen zijn inmiddels beveiligd afgevoerd en vernietigd, aldus de politie.

Gevangenisstraf

Ketamine staat niet op lijst I of II van de Opiumwet, maar wordt beschouwd als een geneesmiddel dat niet mag worden verhandeld of in voorraad mag worden gehouden zonder registratie. Het zonder registratie verhandelen ervan is strafbaar volgens de Geneesmiddelenwet, met een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.