Terug

Volg Hart van Nederland

Politie pakt 18 betogers op voor blokkeren kolentransport in Amsterdam

Politie pakt 18 betogers op voor blokkeren kolentransport in Amsterdam

112

13 sep 2022, 14:50

Achttien activisten zijn door de politie in Amsterdam aangehouden omdat ze het spoor van een kolentransport blokkeerden. Dat deden ze onder de noemer 'Kappen met kolen' in het Westelijk Havengebied.

Volgens een woordvoerster van de politie hadden de betogers toestemming voor een demonstratie, maar mochten ze niet het spoor blokkeren. Toen ze dat wel deden en geen gehoor gaven aan de oproep om te vertrekken, zijn ze aangehouden. De actie is gevoerd uit naar van Extinction Rebellion. Naar eigen zeggen hebben de betogers het spoor 3,5 uur bezet gehouden.

Zorgen over kolencentrales

De actievoerders eisen dat de overheid stopt met het gebruik van kolen. Ze zeggen zich zorgen te maken dat kolencentrales weer worden opgestart of langer mogen openblijven dan gepland, schreven ze eerder dinsdag in een statement.

Extinction Rebellion kondigde direct een nieuwe actie aan. Op 25 september gaan betogers opnieuw de rails blokkeren. Het doel is om dan ten minste 5 uur het spoor te bezetten.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Extinction Rebellion Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.