Terug

Volg Hart van Nederland

Politie haalt meerdere verdachten van weg na schietpartij Harkstede

112

21 jan 2024, 08:08

De politie heeft zondagochtend vroeg meerdere verdachten aangehouden in verband met een schietpartij in een woning aan de Benningweg in de Groningse plaats Harkstede. De schietpartij vond rond 04.30 uur plaats. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

De verdachten vluchtten na de schietpartij in een auto. Maar de politie wist even later toch een aantal van hen te arresteren aan de Meerstadlaan in Groningen. Het gaat om twee mannen van 18 en een van 19 uit Drachten, een 22-jarige man uit Groningen en een 17-jarige vrouw uit Groningen.

Onderzoek

De politie vermoedt dat de toedracht van het schietincident "in de relationele sfeer" ligt. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Aan de Benningweg is sporenonderzoek gedaan.

De politie doet verder buurtonderzoek en kijkt naar camerabeelden uit de omgeving. Ook zijn een vuurwapen en een voertuig in beslag genomen voor onderzoek.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.