Terug

Volg Hart van Nederland

Politie: aantal incidenten met verwarde personen opnieuw gestegen

112

4 sep 2019, 13:04

Het aantal overlastincidenten waarbij mensen met verward gedrag zijn betrokken is het eerste halfjaar van 2019 opnieuw toegenomen. De politie kreeg in de eerste helft van dit jaar 8 procent meer meldingen binnen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de landelijke politie, op vragen van Hart van Nederland, laten weten.

Stijging zet door

De politie kreeg in de eerste helft van dit jaar 47.632 meldingen, in de eerste helft van 2018 waren dat er 44.153. Het aantal incidenten stijgt al jaren. De stijging lijkt nu door te zetten, aldus de politie. In 2014 waren er 59.594 zogenoemde E33-registraties, vorig jaar waren het er 90.605, ruim 30.000 meer. Lees ook: Ypsilon luidt noodklok: meer urgente hulpvragen familie verwarde personen De cijfers geven alleen het aantal geregistreerde incidenten aan, hoeveel verwarde personen zijn betrokken bij die incidenten, houdt de politie niet bij. Een kleine groep van 5700 mensen is verantwoordelijk voor meerdere meldingen, en ziet de politie regelmatig terug. Die groep kampt vaak met veel meer problemen zoals schulden, huisvesting en verslaving, aldus de politie. In 60 tot 70 procent van de gevallen gaat het om mensen die de politie maar een keer ziet. 13.000 mensen werden twee keer gezien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.