Terug

Volg Hart van Nederland

Petanquebal 'ontploft als een granaat', Nederlander zwaargewond

Petanquebal 'ontploft als een granaat', Nederlander zwaargewond

112

15 mei 2023, 19:14

Een Nederlander is op een weekenduitje in de Belgische Ardennen levensgevaarlijk verwond door een ontploffende petanquebal. Een andere Nederlander raakte bij het ongeluk lichtgewond, meldt de politie.

De bal was zaterdagavond oververhit geraakt in de brandende vuurkorf bij het onderkomen van de Nederlandse vriendengroep en explodeerde. Scherven raakten een van de Nederlanders, een dertiger, in het hoofd. Hij is ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Hoe het inmiddels met hem gaat, weet de politie niet.

Petanuqe staat ook wel bekend als jeu-de-boules. Het wordt ook professioneel gespeeld.

Afgelopen juli vond het Europees Kampioenschap Petanque voor het eerst plaats in Nederland, in hartje Den Bosch:

EK petanque wordt deze keer gehouden in Den Bosch
1:40
EK petanque wordt deze keer gehouden in Den Bosch

Uit de buurt van vuur houden

Het is niet voor het eerst dat een oververhitte petanquebal "ontploft als een granaat" en slachtoffers maakt, zegt de politie van Stavelot-Malmedy. Zij waarschuwt om het jeu-de-boulesspel bij vuur weg te houden.

De Nederlanders verbleven in Rivage. Dat ligt vlak bij racecircuit Spa-Francorchamps.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.