Terug

Volg Hart van Nederland

Verdacht pakketje gevonden in trein, perrons Utrecht Centraal ontruimd

Verdacht pakketje gevonden in trein, perrons Utrecht Centraal ontruimd

112

11 apr 2022, 17:40

Utrecht Centraal, het druktste treinstation van Nederland, is maandagmiddag tijdens de avondspits gedeeltelijk ontruimd wegens een verdacht pakketje in een trein. Een speciaal explosieventeam van de politie is ter plaatse en uit onderzoek blijkt dat "er geen sprake is van daadwerkelijk gevaar", aldus politie Utrecht.

De melding van het verdachte pakketje kwam even na 17.00 uur binnen. Naar aanleiding van de mogelijke dreiging werden enkele perrons op Utrecht Centraal afgesloten, maar rond 18:00 uur meldde de politie dat de trein en de perrons snel weer klaar zijn voor gebruik.

(Tekst gaat verder onder tweet)

'Kleine beperking'

Volgens een woordvoerder is er vooralsnog sprake van "een kleine beperking" voor het treinverkeer. Volgens de reisplanner van de NS rijden er in ieder geval tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal nu nog minder intercity's. De communicatie over de huidige situatie op het spoor verliep volgens de getroffen reizigers moeizaam, blijkt uit de klachtenregen op Twitter:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.