Terug

Volg Hart van Nederland

Pegida-voorman Wagensveld opnieuw opgepakt, nog voor start nieuwe demonstratie

Pegida-voorman Wagensveld opnieuw opgepakt, nog voor start nieuwe demonstratie

112

23 okt 2022, 17:01

De leider van de anti-islamgroepering Pegida, Edwin Wagensveld, is zondag voor de tweede opeenvolgende dag aangehouden, ditmaal in Den Haag. Hij dreigde een koran in brand te steken.

Bovenstaande reportage is van het Pegida-protest van zaterdag in Rotterdam.

Wagensveld en anderen waren komen demonstreren. De gemeente had het protest toegestaan, onder de voorwaarde dat de demonstranten - om wanordelijkheden te voorkomen - zonder korans zouden komen. Omdat deelnemers toch het boek bij zich hadden is de demonstratie ontbonden en werd Wagensveld opgepakt.

Dat gebeurde op de Bezuidenhoutseweg. Daar werd ook iemand anders aangehouden. Deze persoon luisterde niet naar een verzoek van de politie, te zien in onderstaande video:

Pegida-voorman Wagensveld opgepakt nog voor begin nieuwe demonstratie
0:34
Pegida-voorman Wagensveld opgepakt nog voor begin nieuwe demonstratie

Geen ongeregeldheden

Pegida demonstreerde zondag, net als een dag eerder, met een handvol mensen. Er waren ook enkele tientallen tegendemonstranten aanwezig. Tot ongeregeldheden kwam het niet. Zaterdag was de Pegida-voorman al aangehouden bij een soortgelijk protest in Rotterdam vanwege "het roepen van een beledigende leus", aldus de politie. In Rotterdam protesteerden ongeveer 150 mensen tegen Pegida. Daarbij werd met vuurwerk, stenen en eieren gegooid.

Pegida had op sociale media al aangekondigd korans in brand te steken. De beweging had van Den Haag en Rotterdam toestemming om te demonstreren, maar was gewaarschuwd dat wanneer zaken in brand zouden worden gestoken, de bijeenkomst zou worden beëindigd.

ANP

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.