Terug

Volg Hart van Nederland

Paul (73) uit Pijnacker aangeslagen na mishandeling: 'Enorm bedreigend om mee te maken'

Paul (73) uit Pijnacker aangeslagen na mishandeling: 'Enorm bedreigend om mee te maken'

112

11 mei 2023, 19:45

De 73-jarige Paul uit Pijnacker is nog steeds aangeslagen nadat hij maandagmiddag door een groep jongeren werd mishandeld op straat. "Wat mij is overkomen zal ik niet snel vergeten", laat hij weten aan Omroep West.

Terwijl de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur zijn hondje uitlaat op de Nobellaan krijgt hij het aan de stok met een groep jongens. Het zou volgens Paul fout zijn gegaan toen hij een aantal jongens aansprak op hun gedrag. De jongeren zouden blikjes op de grond hebben gegooid.

In de video die online massaal werd gedeeld is te zien hoe een groep jongens de man slaan en schoppen en hem intimideren en bedreigen:

"Ik sprak ze aan en zei: 'Zou je dat niet oprapen en doe je dat thuis ook?' Een van hen begon mij vervolgens te filmen terwijl de anderen steeds dichterbij kwamen staan", laat hij weten aan de omroep.

Hamer op zak

Nadat twee jongens hem een klap geven tegen zijn achterhoofd en het gezicht, wankelt hij op zijn benen. Paul vervolgt: "Eind vorig jaar ben ik aan mijn hoofd geopereerd en daarom ben ik bang dat er misschien nu iets niet goed is. Ook is mijn bril kapotgeslagen en dat vind ik echt onbeschoft".

Wanneer Paul met zijn hond aangelijnd zijn bril wil oppakken, wordt hij opnieuw door de jongens aangepakt. Een van de jongens haalt een hamer uit zijn heuptas en maakt een slaande beweging richting Paul.

De 70-plusser krijgt vervolgens een trap tegen het been, verliest zijn evenwicht en valt op de grond. "In mijn val kon ik nog net mijn hond ontwijken, maar hij is nog steeds erg geschrokken van wat ons is overkomen. Het is enorm bedreigend om zoiets mee te maken en ik begrijp gewoon niet hoe iemand tot zoiets in staat kan zijn."

'Machteloos'

Ondanks het incident loopt het de 73-jarige vandaag de dag dezelfde route met zijn hond en weigert dan ook zich aan te passen vanwege de jongeren die hem lastig vielen. Toch heeft hij nog altijd moeite met wat hem is overkomen. "Tijdens de mishandeling voelde ik mij vooral machteloos. Het ergste van alles vind ik dat ik mijzelf niet goed genoeg heb kunnen verdedigen tegen zo'n groep kinderen."

Van de groep jongeren zijn drie van 13, 14 en 15 jaar aangehouden. De politie laat donderdag weten dat een 15-jarige Delftenaar is gearresteerd. De jongste van het viertal zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte. De drie andere jongens zitten nog vast en worden op een later moment voorgeleid.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.