Terug

Volg Hart van Nederland

Ouders verdacht van zwaar mishandelen baby's Vleuten

Ouders verdacht van zwaar mishandelen baby's Vleuten

112

27 feb 2023, 12:06

Een man en een vrouw uit Vleuten worden verdacht van het zwaar mishandelen van hun baby's, een tweeling, in 2019. Het Openbaar Ministerie denkt dat de meisjes door elkaar zijn geschud, werden geknepen, tegen oppervlaktes zijn geslagen en meermaals onvoorzichtig "op hoge snelheid" zijn vervoerd in een fietskar. Dat bleek maandag bij een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Utrecht.

Bij de meisjes, die in januari 2019 werden geboren, zijn blauwe plekken en botbreuken gevonden. De mishandelingen zouden gedurende enkele maanden van dat jaar hebben plaatsgevonden.

Babydoekje in mond gedrukt

De vader, Jeremy K. (50), wordt daarnaast verdacht van poging tot doodslag op een van de meisjes. Hij heeft volgens het OM op 10 maart 2019 een babydoekje in haar mond gedrukt, wat zou hebben geleid tot letsel in de hersenen van de baby.

Moeder Nicky van den B. (36) verweerde zich tegen de visie van het OM. "Wij hebben twee meisjes thuis die zingend wakker worden en huppelen door de woonkamer. Ze zijn kerngezond", vertelde ze aan de rechtbank. De kinderen zitten inmiddels op de basisschool.

Tijdens de inhoudelijke behandeling, die staat gepland op 22 mei, wordt een deskundige gehoord over het letsel van de meisjes en hoe dit kan zijn veroorzaakt. Maandag stond in het teken van het doornemen van de vragen die aan de deskundige voorgelegd moeten worden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.