Terug

Volg Hart van Nederland

Ouders van Eva (28) kunnen moord niet verwerken: 'Het bloed droop van het aanrecht af'

112

3 jan 2023, 07:30

Anderhalf jaar na de dood van Eva Veerman (28) uit Volendam vertellen ouders Anneke en Johan openhartig over de sombere dagen in mei, waarin hun geliefde dochter werd vermoord door haar vriend Jordan. Het verhaal is te horen in de eerste aflevering van de podcast Vrouwenmoord, waarin Hart van Nederland-verslaggever Esther Monsma femicide onderzoekt.

Luister naar Vrouwenmoord via je favoriete podcastapp, zoals bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts of Juke. Vergeet vooral niet te abonneren om niks te missen.

"Leeft ze nog?", vroeg haar moeder nog aan de vriend, toen Eva maar niet reageerde op appjes. Het is 16 mei 2021 wanneer de ongerustheid toeslaat. Eva komt niet meer online, appjes die haar moeder aan haar stuurt blijven op één vinkje. Eva's vriend Jordan probeert dat nog te verklaren doordat ze "moe" zou zijn, maar haar ouders vertrouwen het niet.

Gil

Als Anneke en Johan naar de woning van hun dochter gaan, weten ze niet wat ze aantreffen. "Het was een ravage wat ik daar voor mij zag", vertelt haar vader. "Alles zat onder het bloed, het plafond, de gordijnen, het bloed droop van het aanrecht af." En hij ziet Eva, liggend op de bank. "Ze slaapt", dacht hij nog. Maar dan raakt hij haar aan en merkt hij dat ze ijskoud is.

Wat ze niet weten is dat de vriend nog in de woning is, tot ze opeens een vrouwengil van boven horen.

Luister de eerste aflevering van de podcast Vrouwenmoord hier, met het gehele verhaal van de ouders van Eva, hoe ze haar vonden en hoe de moord nog steeds zijn sporen nalaat:

Reageren op Vrouwenmoord?

Wil je in contact komen met de redactie van Vrouwenmoord? Dat kan via hvnlpodcast@talpanetwork.com.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.