Terug

Volg Hart van Nederland

Opruimen asbest na brand in opslagloods Apeldoorn begonnen

112

21 mei 2023, 12:53

Het opruimen van het asbest dat zaterdag vrijkwam bij een grote brand in Apeldoorn is zondag van start gegaan. Dat meldt de gemeente. Hoelang het opruimen gaat duren, is nog onduidelijk, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het asbest op. Medewerkers van het bedrijf dragen beschermende, witte kleding, wat ze nodig hebben omdat zij vrijwel dagelijks in contact komen met asbest, aldus de gemeente. Asbest is kankerverwekkend. Het bedrijf gaat in kaart brengen om hoeveel asbest het gaat en waar het precies ligt, vertelt de woordvoerder. "Na vandaag zullen we een beter beeld hebben over hoelang het opruimen gaat duren." Bij het opruimen komen de hoofdwegen als eerste aan de beurt, gevolgd door andere openbare ruimten. Daarna volgen particuliere gebieden.

Het vuur en de rookontwikkeling waren fors: de vlammen sloegen metershoog uit het pand:

Enorme brand in opslagloods in Apeldoorn: 'In rook zit waarschijnlijk asbest'
0:45
Enorme brand in opslagloods in Apeldoorn: 'In rook zit waarschijnlijk asbest'

Blijf binnen

Op de website van de gemeente staat een kaartje met daarop het gebied waarin asbest is neergekomen. De gemeente adviseert bewoners zo veel mogelijk binnen te blijven. "Gaat u naar buiten, raak dan geen asbestdeeltjes aan en loop er ook niet doorheen. Laat uw kinderen niet spelen in speeltuintjes als die nog niet zijn schoongemaakt. Houd uw hond aangelijnd en voorkom dat uw hond in aanraking komt met asbestdeeltjes."

De brand woedde in twee loodsen aan de Veenhuizerweg. Het vuur brak rond 17.00 uur uit en was rond 21.20 uur onder controle. Niemand raakte gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting de naastgelegen wijken Osseveld en Woudhuis trok. Daarvoor werd een NL-Alert verstuurd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.