Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw groep mensen verzameld bij omstreden zorgboerderij in Wedde, politie aanwezig

112

25 apr 2023, 20:14

Dorpsbewoners van het Groningse Wedde hebben zich dinsdagmiddag opnieuw verzameld bij de omstreden zorgboerderij die het onderwerp was van de eerste aflevering van Undercover in Nederland. Ze zijn bang dat de boerderij weer opengaat.

Volgens een correspondent ter plaatse is de sfeer gespannen en dreigend. De aanwezigen denken dat een oud-medewerker van zorgboerderij Aurora Borealis een nieuwe zorglocatie opent. Bij de locatie hangt een groot aankondigingsbord waarop staat 'Hier opent binnenkort Persoonlijke zorg Westerwolde'.

Ook zouden mensen twee oude eigenaren, waaronder de beruchte Michel, binnen hebben gezien. Een van hen woont in het voorhuis van de boerderij. Politie en handhaving waren aanwezig om poolshoogte te nemen omdat de aflevering van Undercover in Nederland veel woede losmaakte, vertelt een woordvoerder van de politie aan Hart van Nederland. Ze hoefden niet in te grijpen en mensen gingen uit zichzelf weg.

Heftigste undercoverzaak ooit

In de uitzending van Undercover in Nederland werd zondagavond onthuld welk bewijs Alberto Stegeman bij de zorgboerderij in Wedde ophaalde. Mede vanwege zijn opnames werd de boerderij begin dit jaar gesloten door de inspectie.

"Het was een hel voor de kwetsbare bewoners", zegt Stegeman er zelf over. Bewoners moesten "in het gevang" in een wasmand, werden vastgebonden en er werden sokken in hun mond gestopt. Een bewoner moest twee uur als vogelverschrikker staan, met een plank door zijn trui heen.

"Als hij niet luistert gewoon een klap om zijn oren geven, of een vieze luier op zijn hoofd", is een van de heftige uitspraken van de medewerkers van de zorgboerderij in de uitzending:

'Heftigste undercoverzaak ooit' in Undercover in Nederland
1:43
'Heftigste undercoverzaak ooit' in Undercover in Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.