Terug

Volg Hart van Nederland

Ooggetuige dodelijke schietpartij McDonald's: 'Mijn kinderen zagen huiveringwekkende liquidatie'

Ooggetuige dodelijke schietpartij McDonald's: 'Mijn kinderen zagen huiveringwekkende liquidatie'

112

30 mrt 2022, 21:25

Diverse ouders en hun kinderen zijn vanavond getuige geweest van een 'huiveringwekkende liquidatie' in een filiaal van hamburgerketen McDonald's in Zwolle. Volgens aanwezigen kwam rond 18.00 uur een man binnen, die kordaat op een tafeltje met daaraan twee heren afliep. Zonder pardon trok hij een pistool en schoot het magazijn van zijn pistool leeg op de twee heren, aldus een ooggetuige. Beiden zijn overleden.

Op dat moment was het filiaal "goed gevuld" met gasten, zo vertelt een ooggetuige aan Hart van Nederland: "De Mac zat goed vol. Er waren verschillende volwassenen met hun kinderen. Ik was er zelf met mijn vrouw en twee kinderen, een jongetje van twee jaar en een meisje van vier. Mijn stiefmoeder is jarig en dat wilden we vieren, maar de kinderen zijn nog te klein voor een restaurant, dus we dachten; dan gaan we gewoon even langs de Mac."

De ooggetuige vertelt dat hij en zijn gezelschap nog steeds 'helemaal overrompeld' zijn van wat er is gebeurd. "Aan een tafeltje naast ons zaten twee Turkse broers te eten, ik ken ze van vroeger. Er komt een man binnen in een lange bruine jas, ook een Turkse man, die netjes eten bestelt en aan een tafeltje bij ons in de buurt komt zitten."

Magazijn geleegd

Daarna ging het snel. "Ineens zag ik dat hij een pistool tevoorschijn trok en op borst en hoofd van de twee broers begon te schieten. Er zijn zeker vijf à zes schoten gelost. Ik heb nog geprobeerd om te helpen, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. De adrenaline giert door m'n lijf. Ik kan nauwelijks nog bevatten wat er is gebeurd."

In alle paniek en commotie hebben diverse mensen in allerijl het restaurant verlaten en hun spullen daar achtergelaten. De politie is op zoek naar deze getuigen en vraagt hen zich te melden. Het personeel van de McDonald's is in veiligheid gebracht. De politie doet momenteel uitgebreid onderzoek.

Nazorg

"We vinden het verschrikkelijk voor de nabestaanden van de slachtoffers, voor de gasten en onze crew." Dat stelt McDonald's Nederland in reactie op de schietpartij in een vestiging van de restaurantketen in Zwolle, waardoor twee mensen om het leven kwamen.

"Vanzelfsprekend bieden we ons team alle nodige nazorg", aldus een woordvoerder.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.