112
27 juli 2021, 16:46
Het Openbaar Ministerie (OM) neemt het onderzoek naar de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo op Mallorca over van Spanje. Het dossier wordt direct opgestuurd. Er zijn hier in Nederland nog geen verdachten aangemerkt, aldus justitie.
De Spaanse onderzoeksrechter heeft Nederland verzocht om de zaak over te nemen. Het onderzoeksdossier wordt dinsdag naar ons land gestuurd en het OM verwacht dat het één tot twee weken zal duren voordat alle stukken zijn vertaald en gebruikt kunnen worden. De uiteindelijke berechting zal hier plaatsvinden.
De fatale mishandeling vond in de vroege uren van woensdag 14 juli plaats in El Arenal, een populaire badplaats in de buurt van Palma de Mallorca. Een groep Nederlanders ging voorbijgangers te lijf en viel ook een groep landgenoten aan. Een van hen, Carlo uit Waddinxveen, zakte in elkaar en werd tegen zijn hoofd geschopt toen hij al op de grond lag.
Nederlander Robin (22) zag het die bewuste nacht allemaal gebeuren. "Ze trapten die mannen nog na in hun gezicht. Te zwak voor woorden", liet de ooggetuige een week na de dramatische gebeurtenis weten aan Hart van Nederland. Carlo werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op zondag 18 juli aan zijn verwondingen overleed.
De Spaanse politie wilde de dertien verdachten de vrijdag na de mishandeling oppakken, maar twaalf bleken toen al in allerijl naar Nederland te zijn gevlogen. Eén verdachte was nog op Mallorca om de sleutels van hun huurhuis in te leveren. Hij werd opgepakt op het vliegveld.
Later werd de jongen weer vrijgelaten, op videobeelden zou namelijk te zien zijn dat hij geen grote rol speelde bij de mishandeling. De vechtersbazen zouden tussen de 18 en 20 jaar oud zijn en uit het Gooi komen, maar daar wil justitie geen uitspraken over doen. Verder benadrukt het OM dat er in Nederland nog geen verdachten zijn aangemerkt.
Een week na het incident ontving de politie in ons land twee aangiftes van Nederlanders die ook mishandeld waren in El Arenal. Hierop werd er een onderzoeksteam met rechercheurs samengesteld. Het OM laat weten dat het mogelijk om dezelfde groep daders gaat. Als dat het geval is, worden de twee dossiers met elkaar samengevoegd.
Door filmpjes die omstanders van de mishandeling hebben gemaakt, weet de politie dat er op dat moment veel Nederlanders in de buurt waren. Om een compleet beeld te krijgen van wat er die bewuste nacht is gebeurd, komt de politie dan ook graag in contact met iedereen die iets van het fatale incident gezien heeft.
Hart van Nederland/ANP
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.