Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist in hoger beroep 30 jaar cel en tbs tegen Thijs H.

OM eist in hoger beroep 30 jaar cel en tbs tegen Thijs H.

112

15 feb 2022, 16:09

Voor het plegen van drie moorden heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch een gevangenisstraf van dertig jaar geëist en tbs met dwangverpleging tegen Thijs H. (30) uit Brunssum.

H. staat in hoger beroep terecht voor de moord op een 56-jarige vrouw, die op 4 mei 2019 in de Scheveningse Bosjes in Den Haag is doodgestoken. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssummerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. De willekeurige slachtoffers werden plotseling aangevallen en volgens het OM met "extreem en exorbitant" geweld en met veel messteken om het leven gebracht. H. koos zijn slachtoffers volgens de aanklagers zorgvuldig uit.

H. kreeg eerder 18 jaar cel en tbs

De student werd eerder door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwang. Het hoger beroep draait om de vraag of H. volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de moorden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.